Baluba - Brädspel

Q/S designed by LANGARM - Kofta - amber

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

rag & bone HELLO - Sweatshirt - candy apple

Ragwear PINCH - Långärmad tröja - wine rödRöhnisch LASTING BIKER - Tights - indigo nightRagwear Plus NEST - Sweatshirt - rödReebok Classic Parkas - vit

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Reebok MUSCLE TANK - Linne - gråReebok COMBAT LUX BOLD - Tights - offvitRésumé JORDAN DRESS - Vardagsklänning - rödRich & Royal LONGSLEEVE - Långärmad tröja - deep blåRiver Island LACY DUNGAREE DRESS - Jeansklänning - mid authRiver Island Skjorta - mintSparkz RACHEL LONGSLEEVE - Långärmad tröja - charcoal mélangeRosemunde Linne - serene sea/ivory

Tack ❤

Min tid är nu

Roxy CONCRETESTREETC - Skjorta - blå
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Stine Goya VIRGO - Skjorta - chromatic2nd Day Vardagsklänning - maximsSamsøe & Samsøe Linne - racing röd

Sand Copenhagen MINOU - Vardagsklänning - blåScotch & Soda ALLOVER PRINTED TEE - T-shirt med print - dark blå

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Second Female MELT - Skjorta - navy

Verkstadshylla med 8 hyllplan

Selected Femme SFMY PERFECT TEE BOX CUT - T-shirt med print - true röd/snow vitSelected Femme LANGES - Jeansklänning - dark blå denimSecond Script Petite POPPY PARKA - Parkas - dark khaki

CAPSULE by Simply Be LONG SLEEVE SWING DRESS - Jerseyklänning - dark berry
1537437987500

s.Oliver Vardagsklänning - magentas.Oliver Linne - magentaSoyaconcept DENA SOLID - Jerseyklänning - rosaSoyaconcept DENA SOLID - Blazer - light grå melangeSteffen Schraut KATE FANCY BLOUSE - Skjorta - vitStradivarius Långärmad tröja - blåStradivarius Trenchcoat - khakiSuperdry TIGER DAYS BOYFRIEND - T-shirt med print - dark grå

Superdry JESSA - Långärmad tröja - blåSuperdry VINTAGE ROADIE - T-shirt med print - washed khakiSuperdry LA ATHLETIC ZIPHOOD - Huvtröja med dragkedja - american navySuperdry VINTAGE LOGO REGAL HOODIE - Luvtröja - vit mottled

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Superdry DIAMOND HOOD - Huvtröja med dragkedja - ice marlTaifun Luvtröja - tinteThe Kooples Maxiklänning - gulTommy Hilfiger HELENA DRESS - Maxiklänning - blåTommy Hilfiger TOMMY ICONS - Skjorta - blå denim

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Tommy Hilfiger LIARA HOODIE - Luvtröja - gråTOM TAILOR LOVELY CASUAL BLOUSE - Blus - deep meadow grönTOM TAILOR DENIM HOUNDSTOOTH MINI DRESS - Vardagsklänning - grå

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

TOM TAILOR DENIM CARDIGAN - Kofta - real navy blåTommy Jeans SOFT TEE - T-shirt - bas - gul

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Topshop HIGH TEE - T-shirt - bas - burgundyTopshop Petite Blus - ivory

TWINTIP T-shirt med print - multicolorUnder Armour THREADBORNE TWIST - T-shirt - bas - peach horizon/ghost gråVila VITINNY NEW DRESS LUX - Jerseyklänning - total eclipse/brienne

Vila VIBLUME DRESS - Skjortklänning - dark navy

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Globen Lighting Bordslampa / Mässing Ljusgrön Spring elhrtf3075-Hushållsapparater

Meningen med hela skiten…

Vila VISTASIA - Blus - winetasting

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

Vila VINAJA NEW LONG - Kofta - cathay spiceVila VIRIL BALLOON CARDIGAN - Kofta - natural melangeVersus Versace DONNA - T-shirt med print - vit/rosa

15324212664902228635381886865163.jpg

Vero Moda VMMOON 2/4 - T-shirt med print - winetastingVero Moda VMNANNA - Blus - night sky

Vero Moda Skjorta - rödVero Moda Luvtröja - night skyVioleta by Mango COSITA - Jerseyklänning - royal blåWarehouse BRUSHED RAINDROP PRINT DRESS - Vardagsklänning - multi

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Weekday PRIME - T-shirt - bas - beigeVit Stuff JANA DRESS - Vardagsklänning - blåWon Hundröd MARTINE - Festklänning - total eclipseYAS YASPANSY DRESS - Vardagsklänning - dark olive

Boken finns att köpa här.

someday. QUENDRA - Vardagsklänning - like butter

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Zizzi T-shirt - bas - rosa lemonadeZalando Essentials Blus - dark grönZalando Essentials Maternity Långärmad tröja - dark blå/offvit

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Herrlicher TOUCH CROPPED - Jeans Skinny Fit - grå denim
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • AG Jeans FARRAH SKINNY ANKLE - Jeans Skinny Fit - dark-blå denimBershka MIT SCHLAG - Flaröd jeans - blåCLOSED PEDAL STAR - Jeans straight leg - grå
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Diesel WIDEE - Flaröd jeans - anthrazitDRYKORN FREE - Jeans straight leg - blå denimEsprit Maternity SKIRT - A-linjekjol - night blåForever New MADISON HIGH RISE JEGGING - Jeans Skinny Fit - dark indigo wash
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Honey Punch ZIPP FLARES - Flaröd jeans - vitJUST FEMALE ROMAIN SKIRT - Maxikjol - multi
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Liu Jo Jeans UP DIVINE - Jeans Skinny Fit - denim grå
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • LTB MOLLY - Jeans slim fit - senate washMore & More KURZ - A-linjekjol - burnt orange

Over and out.

Klara