Lauren Lauren Långärmad tröja - rioja Ralph nphbyd34690-Kläder


mbyM MASH - Vardagsklänning - dark blå
mbyM KARO - Blazer - tangerine tango

Mango BOREAL - Blazer - dark navy blå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Miss Sixty MARY - Blus - multi-colourödMinimum EVALINE - Blazer - navyModström TANNER - Långärmad tröja - dark cherry sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Moves KOLMA - Skjortklänning - beige/schwarz
Mossman IN A FLASH - Linne - vit
Monki SAMINA - Långärmad tröja - röd

Mango COFI - Blazer - grön

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Monki MOE - Luvtröja - grönMAX&Co. MALDIVE - T-shirt - bas - optic vit Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",WEEKEND MaxMara MARABU - Vardagsklänning - schwarzWEEKEND MaxMara BILL - Blus - nachtblau eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Mango DUOMO - Blazer - mottled dark grå
Mos Mosh NELA - Skjorta - light blå

Mango EGEO - Kofta - light grå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

New Look Maternity EARNIE UTILITY - Skjorta - dark khaki

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av NA-KD GALORE RHINESTONE ROSE BODY - Långärmad tröja - bubblegumNew Balance ESSENTIALS HOODIE - Luvtröja - roseCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.New Look TIPPED TEE - T-shirt med print - bright orangeNew Look THEA BORDER CAMI - Linne - gulNew Look SLEEVE JUMPER - Sweatshirt - rosa

Läs mer...
ONLY Play ONPSARAH CURVED TRAINING TEE - T-shirt med print - neon punk
ONLY Play ONPZAIDEE CIRCULAR - Tights - dark grå melange

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Noa Noa BASIC - Långärmad tröja - mesa roseNoa Noa Kofta - light natureNümph EDERNE DRESS - Vardagsklänning - ivy grön
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättOasis CUT ABOUT STRIPE ASYMMETRIC SHIRT DRESS - Skjortklänning - multiObject OBJMARIANN - Vardagsklänning - sky captainObject OBJBAY - Blus - vit att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Onzie HIGH BASIC - Tights - golden

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ONLY ONYARLI LOOSE - T-shirt - bas - cordovan
ONLY OFF SHOULDER OBERTEIL MIT KURZEN ÄRMELN - Blus - röd

EU-kandidaterna om Frontex' budget

ONLY MIT 3/4-ÄRMELN - Blus - goji berry

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotONLY Petite ONLELCOS JANE ZIGZAG - Vardagsklänning - light grå melangeOYSHO Linne - brunPatrizia Pepe GIACCA - Blazer - camel beige ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pieces PCTILDA - Skjorta - rose dawn
PEP LOVISA - Vardagsklänning - light brun
Polo Ralph Lauren Piké - vit/navy

Viktigt!

Polo Ralph Lauren POPLIN STRIPES SLIM FIT - Skjorta - royal/vit
POSTYR POSCATHARINA CARDIGAN - Kofta - dazzling blå/rosa dogwoo
PULL&BEAR GESTREIFTES - Linne - mustard gul

Kontakt

PULL&BEAR Luvtröja - rose

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Q/S designed by KURZARM - T-shirt - bas - sun
Regatta SHERLYN - Parkas - dark khaki

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Ragwear Plus JEWEL - Parkas - vit
Reebok PERFORM TANK - Funktionströja - sogold

Stöd FARR!

Rich & Royal LONGSLEEVE - Långärmad tröja - deep blå

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

River Island Trenchcoat - blå light