ONLY - Sweatshirt - night sky GESTREIFTES nphbyd36385-Kläder


Röhnisch LEO LOOSE - T-shirt med print - blush
Röhnisch FLATTERING SPORTSBRA - Sport-bh - rosa

PULL&BEAR MIT GÜRTEL - Kofta - grå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Reebok RUN 1/4 ZIP - Funktionströja - bunker blåReebok SCIENCE HAND MUSCLE - Funktionströja - lilfogReebok ENGINEERED - Tights - crucob sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Résumé JANE DRESS - Vardagsklänning - navy
Rich & Royal SLUB PEPLUM - T-shirt med print - vit
Rich & Royal Sweatshirt - dark grå/rosa

PULL&BEAR JOIN LIFE - Kofta - vit

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.River Island Linne - gråRiver Island Blazer - dark navy Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Sparkz PEARL FLOWER DRESS - Maxiklänning - roseRosemunde Linne - light grå melange eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

PULL&BEAR MIT REISSVERSCHLUSS - Huvtröja med dragkedja - khaki
Rosemunde BLANCHE - Linne - dark blå

PULL&BEAR Luvtröja - rose

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Roxy LIBERTY HOODIE - Luvtröja - warm heather grå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Samsøe & Samsøe MANOK - Parkas - deep mahoganysandro CATANANCHE - Skjorta - blåCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Schöffel ENGADIN - Friluftsbyxor - charcoalSelected Femme SLFDAMINA - Skjortklänning - granada skySelected Femme SLFSTAY TEE - T-shirt med print - bright vit/dark sapphire

Läs mer...
Selected Femme SLFEVELY - Skjorta - cappuccino
Second Script Curve PRINTED WRAP DRESS - Vardagsklänning - multi colouröd

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. s.Oliver LANGARM - Långärmad tröja - steel blås.Oliver LANGARM - Kofta - grå/melangeSoyaconcept MARICA - T-shirt - bas - khaki
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättSoaked in Luxury BONITA TEE - T-shirt med print - june bug grönStradivarius Maxiklänning - stoneStradivarius Linne - vit att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Stradivarius Trenchcoat - khaki

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Superdry DISTRESSED LOOK - T-shirt med print - vit
Superdry YASMINE - T-shirt med print - rosa

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Superdry EASTERN - Kofta - dark blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotTFNC TRIANA DRESS - Festklänning - new minkThe Ragged Priest OPEN YOUR MIND SLOGAN - T-shirt med print - grönTommy Hilfiger EFFY TEE - T-shirt med print - light blå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
TOM TAILOR DENIM WITH EMBROIDERED ARTWORK - T-shirt med print - off vit
TOM TAILOR DENIM STRUCTURED CARDIGAN - Kofta - ultramarine grön
Tommy Jeans SOFT LONGSLEEVE - Långärmad tröja - light grå heather

Viktigt!

Topshop KNOT FRONT BODY - Linne - grön
Topshop FLURO WASHED - Sweatshirt - gul
TWINTIP T-shirt med print - gul

Kontakt

U Collection Maxiklänning - gul

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

UYN LADY EVOLUTYON - Undertröja - charcoal/vit/light grå
Vila VIWANNA DRESS - Jerseyklänning - winetasting

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Vila VICAVA - Blus - ash rose
Vila VIZENAS - Blus - navy

Stöd FARR!

Vila VIRIL CARDIGAN - Kofta - natural melange

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Vince Camuto ELBOW RUFFLE SOHO PINDOT DRESS - Vardagsklänning - classic navy