Blazer - röd s.Oliver nphbyd37710-Kläder


TOM TAILOR DENIM HEART PRINT TEE - T-shirt med print - vit
TOM TAILOR DENIM Blus - ultramarine grön

Tommy Hilfiger SHAWN CARCOAT - Trenchcoat - beige

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Tommy Jeans FEMININE LOGO - T-shirt med print - bright vitTommy Jeans CREST FLAG TEE - T-shirt med print - cabernetTommy Jeans TOMMY SIGNATURE CREW - Sweatshirt - lilac sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Topshop SKATER PINI - Jeansklänning - dark blå
Topshop WEDNESDAY - Långärmad tröja - bordeaux
Topshop CHAIN PRINT - Blus - gold

Tommy Hilfiger ELENOR TEE - T-shirt med print - vit

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Topshop SNO HOODIE - Luvtröja - gulTrue Violet Vardagsklänning - grön Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",TWINTIP Vardagsklänning - rödTWINTIP T-shirt med print - blå eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Tommy Hilfiger LOUISE CROPPED TEE - Långärmad tröja - classic vit
TWINTIP Sweatshirt - dark grå

Tommy Hilfiger LENNA - Träningsbyxor - midnight

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Uno Piu Uno Fodralklänning - light grå

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Vila VIAMARIE DRESS - Vardagsklänning - clematis blåVila VIDREAMERS PURE - T-shirt - bas - castor gråCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Vila VIBISTA - Skjorta - grå denimVila VIKOMAL CHERRY - Blus - snow vitVila VISIGGY - Blus - bayberry

Läs mer...
Vila VINAJA NEW LONG - Kofta - barberry
Vila VIRIL LONG CARDIGAN - Kofta - total eclipse/melange

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Vero Moda Vardagsklänning - poppy rödVero Moda Maxiklänning - pristineVero Moda OBERTEIL MIT GLITZER - T-shirt med print - grön gables
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättVero Moda FEMININE - Blus - total eclipseVero Moda VMWILDE BODYCON - Långärmad tröja - ponderosa pineVero Moda VMSQUARE MIDI - Blus - night sky att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Vero Moda VMJUTA GINGER OPEN - Kofta - night sky

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Vero Moda Petite VMMAI - Skjorta - snow vit
Violeta by Mango Kofta - purple

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Warehouse CHRYSANTHEMUM CAMI - Blus - vit

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotWallis HOTFIX OLAYER - Tunika - aubergineWallis Petite CHAIN DRESS - Vardagsklänning - blåYAS YASUMA ANKLE DRESS - Festklänning - pureed pumpkin ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Zizzi XSISSA 3/4 BLOUSE - Blus - night sky solid
Zalando Essentials Linne - freesia
Zoe Karssen BOYFRIEND FIT - T-shirt med print - optical vit
Zalando Essentials Curvy Tunika - bordeaux

Viktigt!

Herrlicher PEARL - Jeans slim fit - blå denim
7 for all mankind Jeans Skinny Fit - illusion grand
Anna Field A-linjekjol - purple potion

Kontakt

Bershka CULOTTE - Flaröd jeans - blå denim

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Cheap Monday DONNA - Jeans relaxed fit - trash metal
Desigual PANT PETRICOR - Jeans slim fit - grön

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Dorothy Perkins STRIPE SKIRT - Maxikjol - multicolouröd
DRYKORN FREE - Jeans straight leg - blå denim

Stöd FARR!

Esprit Jeans Skinny Fit - blå dark wash

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Expresso A-linjekjol - stahlblau