Esprit - bas - medium grå T-shirt nphbyd43023-Kläder


KIOMI Skjorta - gul
KIOMI Sweatshirt - light grå melange

J.LINDEBERG T-shirt - bas - pop blå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Knowledge Cotton Apparel Långärmad tröja - dark gråKnowledge Cotton Apparel BIKES ON A LINE - T-shirt med print - total eclipseKronstadt DEAN DIEGO - Skjorta - army melange sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Lacoste Sport BIG LOGO - T-shirt med print - navy blå/pratensis
Lacoste Sport SH7613 - Sweatshirt - navy blå
Lacoste LIVE T-shirt - bas - navy blå

J.LINDEBERG TROY CLEAN - Piké - lichen grön

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Lacoste CROCODIL - Piké - aquariumLacoste PH9433 - Piké - navy blå/flour Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Lacoste SH6342 - Luvtröja - blancLee Skjorta - night sky eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

J.LINDEBERG TOUR TECH - Piké - navy
Lee Piké - vit

J.LINDEBERG BRANDON - Piké - vit

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Le Fix PATCH TEE - T-shirt - bas - grå melange

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Lyle & Scott TIPPED - Piké - burgundyBurton Menswear London OXFORD - Skjorta - blåCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Burton Menswear London RAGLAN - Långärmad tröja - burgundyMads Nørgaard THOR - T-shirt - bas - dark gråMassimo Dutti MIT FISCHGR�TENMUSTER - Kavaj - dark grå

Läs mer...
Mango HUGO - Väst - navy blå
Mango ENAR - Skjorta - navy blå

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Minimum WALTHER LONG SLEEVED - Skjorta - vitMitchell & Ness LA LAKERS SHAQUILLE O'NEAL ROAD - Linne - gulMcQ Alexander McQueen Piké - optic vit
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNapapijri SEVORA - T-shirt med print - true rödNight Addict GROMIT - Luvtröja - off vitTwisted Tailor GINGER SUIT - Kostym - tan att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Obey Clothing CURIOUS KIDDO'S - T-shirt med print - gold

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
OLYMP Level Five SCHLEIFE - Fluga - graphit
Only & Sons ONSALBERT NEW TEE - T-shirt - bas - vit

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Only & Sons ONSFABRON TEE - T-shirt med print - legion blå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPepe Jeans ORIGINAL BASIC - T-shirt - bas - 198Pier One Kostym - gråPier One Långärmad tröja - khaki ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Polo Ralph Lauren Piké - light navy
Polo Ralph Lauren VINTAGE POLAR - Sweatshirt - defender grön
PULL&BEAR MIT MAOKRAGEN - Skjorta - light grå
PULL&BEAR MIT KAPUZE UND SLOGAN - Sweatshirt - grön

Viktigt!

  Material & skötsel

  Material85% bomull, 15% viskos

  TygJersey

  SkötselrådTorktumlas ej, 30°C maskintvätt

  Produktinformation

  HalsRundad

  MönsterMelerat

  ArtikelnummerES122O09P-C11

  Hållbarhet

  ekologisk bomull

  Zalando Organic Cotton-märkningen lyfter fram produkter som innehåller råmaterial gjorda av ekologiska fibrer. Ekologisk bomull produceras utan konstgjorda jordbrukskemikalier som t.ex. pesticider, avlövningsmedel och gödsel eller genmodifierade frön. Därför är hela processen mer miljövänlig.
 • J.LINDEBERG DOLPH - Funktionströja - blå

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • J.LINDEBERG ELOY - Träningsshorts - navy

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) J.LINDEBERG PALMER - Träningsshorts - royal blå...

  J.LINDEBERG Slips - navy

Produkt Huvtröja med dragkedja - brun
Reebok Classic TEE - T-shirt med print - grå
Reebok WOR SHORT - Träningsshorts - blå

Kontakt

Ron Dorff DISCIPLINE DISCIPLE - T-shirt med print - navy

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Samsøe & Samsøe KRONOS - T-shirt - bas - dusty rose
Scotch & Soda REGULAR FIT CLASSIC SHIRT - Skjorta - dark blå

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Selected Homme Kostymbyxor - brun
Selected Homme SLHSLIMJOHN-CAMP SLIM FIT - Skjorta - dark blå/structure

Stöd FARR!

Selected Homme SLHLUKE SLIM FIT - Piké - syrah

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

SIKSILK RAGLAN CURVED HEM TEE - T-shirt med print - navy