Tommy Hilfiger Tailoröd SLIM FIT Kostym - grå MIK - nphbyd46038-Kläder


Wood Wood CURTIS - Sweatshirt - navy
Wrangler LOGO TEE - Långärmad tröja - navy

Vans EASY BOX - T-shirt med print - new wheat

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,YOURTURN Kofta - gråYOURTURN AUTHENTIC HOODIE - Luvtröja - bordeauxYOURTURN Parkas - oliv sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Your Turn Active T-shirt med print - mottled orange
Zadig & Voltaire TIBO NICE - T-shirt med print - anthracite
Zalando Essentials FEATHER STRIP - Piké - vit/light grå

Vans RETRO TALL TYPE - Långärmad tröja - navy

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Lotto T-TOUR 600 XI - Tennisskor för spel utomhus - vit/blåNeil Barrett Sneakers - vit Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Antony Morato Sneakers - night blåASICS GEL-QUANTUM 360 - Neutrala löparskor - dark olive eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Vans VERSA HOODIE - Luvtröja - vit
Azzaro DEPECH - Eleganta snörskor - noir

Vans REVERE - Parkas - darkest spruce/dress blås

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

BOSS COVENTRY CHEB - Stövletter - dark brun

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Brett & Sons Eleganta snörskor - natur tabac/cognacBugatti MENO - Snörskor - dark blå/dark brunCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Bullboxer Sneakers - blåChampion C.J. - Gym- & träningskor - vit/röd/royal blåcamel active SCANDINAVIA GTX - Vinterstövlar - cinnamon

Läs mer...
Clarks CLARKDALE MOON - Snörskor - sand
Cobian DRAINO 2 - Badsandaler - midnight

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. ecco IRVING - Sneakers - coffeeFranceschetti EVA GRIP - Snörskor - princess brandyFloris van Bommel LOW DRESS SHOE - Snörskor - dark grå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättGARMENT PROJECT MAJOR - Stövletter - tobaccoGlobe CHUKKA - Sneakers - ebonyHi-Tec ALTO II WP - Hikingskor - charcoal/cobalt att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Iceberg FIU - Sneakers - vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
K-SWISS ARVEE - Sneakers - brun
Lacoste LEROND - Sneakers - brun/natural

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Lloyd DAGGET - Eleganta snörskor - brun

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotNapapijri EDMUND - Snörstövletter - dark gråSkechers Performance GO WALK 4 - Promenadskor - charcoalPier One Sportiga snörskor - rosa ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Rieker Sportiga snörskor - rauch/granit
Salamander STEEL - Eleganta snörskor - cognac
Selected Homme SLHBAXTER CHELSEA BOOT - Stövletter - cognac
Sorel MADSON SPORT HIKER WATERPROOF - Snörstövletter - mud

Viktigt!

Supra GRAHAM - Höga sneakers - olive
Tommy Hilfiger RUNNER - Sneakers - vit
U.S. Polo Assn. FAUST - Stövletter - dark blå

Kontakt

YOURTURN Snörstövletter - brun

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Bianco DERBY - Eleganta snörskor - cognac
Benetton Tygbyxor - olive

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

BAD RHINO PLUS - Jeans straight leg - light wash
Bogner ROB - Jeans slim fit - darkwash

Stöd FARR!

Carhartt WIP PRESENTER DUNMORE - Shorts - leather rinsed

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Criminal Damage AMROSE JOGGER - Träningsbyxor - brun/nude