Praktiska Elastiska Skosnören med Dragsko (Flera Gul färger), nphbyd82-Accessoarer


Solenergi Rostfritt Stål Väggljus 11 Lumen
Konstsmide Vägglykta Monza 7991

Scan Lamps Taklampa Cactus Vit

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Alu box outdoor, SvartBergans Youth Girls Utne Shorts Night Blå/Dark Navy/Dark Steel BlåThe North Face Blå Kazoo Sleeping Bag Reg Ens Blå/Asphalt Grå sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Scan Lamps Vägglampa Gimle Uppåtriktad Svart
Konstsmide Vägglykta Freja 522
Konstsmide Markspot 7952

Malmbergs Pendelarmatur Oak Krom

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Marmot Micron 50 Sleeping Bag Long Crocodile/Grå StormMarmot Phase 20 Sleeping Bag Arctic Navy/Mykonos Blå Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",The North Face Cat'S Meow Sleeping Bag Long Ens Blu/Zin GryOpranic Infravärmare Bromic TSH 6kW Svart eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Design By Grönlund Taklampa Cut
POC Kids POCito Fornix Helmet Flourescent Blå

Design By Grönlund Taklampa Barbados 36 Svart

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Garden chair Aluminium Textilene Vit by Craftenwood

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Gurka Crystal Apple 10 st frönGurka Vit Wonder Bianco Lungo 10 st frönCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.[casa.pro]® Piedestaler med krukor-Metall/Mörkbrun-Set 3Icebug W's Acceleritas6 RB9X Shoes DeepBlå/ScarletHoka One One W's Clifton 5 Running Shoes grön-blå slate/canton

Läs mer...
Salomon M's Crossamphibian Swift Shoes Night Sky/Night Sky/Nautical Blå
POC Receptor Bug Snow Hydrogen Vit

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Klättermusen M's Gere 2.0 Pants Dusty GrönKöksblandare ettgreppsblandareGregory Maven 45 Forest Grå (2019)
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNorrøna M's Falketind 750 Down Vest Indigo Night (2019)Craghoppers M's NosiLife Adventure LS Shirt Dark KhakiArc'teryx W's Embra Coat Mica Heather att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Damixa Huvud och Handtag till Arc Blandare Krom/Vit

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Haglöfs W's Bivy II Down Parka Deep Blå
Oras Tvättställsblandare Safira 1010F

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Icebreaker W's Siren Cami Snow (2019)

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotPax Ytterväggsgaller 100 SvartHoneywell HCE100BE4 SvartPax Element Oljefyllt 3000 Standard 300W 400V Lyx ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Mammut W's Hiking Shorts merlot
Paintpart Tapet Mormors Tid 4835-2
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4981-2
Houdini W's Phantom Houdi Gråstone Purple

Viktigt!

  Elastiska Skosnören i hög kvalitet
  Skippa besväret att behöva knyta skorna!
  Slitstarka - tål tuffare tag 

  Längd: 1 meter
  Diameter: 3mm
  Dragskor och lås medföljer

  Perfekt för dig som sportar, inte vill bocka dig eller helt enkelt önskar ett snabbt och smidigt sätt att ta på dig skorna

 • Taklampa Bosse Grå

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Philips Pendellampa myLiving Westburry Glas

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) LED Taklampa Brun...

  Triangle 30cm

Houdini Desoli Hat Canyon Blå (2019)
Fiona Tapet Home NW 557037
Fiona Tapet Royal Classic 488044

Kontakt

BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Putte 6234

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Duro Tapet Ballad Glänta Blå
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Arne 1784

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Walltastic Tapet Minnie Mouse
Väggdekor väggord väggtext PS. I Love You

Stöd FARR!

Ampelhållare Schäfer (2)

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Silikon Grytvante / Ugnsvante / ugnshandske