Duracell-G LED Solar Garden Lamp M.D. svart Metal/Glass, nphbyd8-Accessoarer


Prismo plafond LED
Bongo takpendel

Havsö Taklampa Smoky, Blå

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Konstsmide Vägglykta Sol 409Isbjörn Kids Halfpipe Winter Jumpsuit DenimHoudini Jr Power Houdi Deeper Grön (2019) sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Craft Set Juniors Panic Melange/Go
Patagonia Baby Down Sweater Balkan Blå
Malmö Rörelsevakt, Svart

Phase spot LED

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Reima Kids Matias Winter Pants NavySolcell gångbelysning 50cm Antik koppar Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Konstsmide Vägglykta Loke 514Konstsmide Markspot 7952 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Luftballongslampa Rand Blå
Mammut Grevling EMT Sleeping Bag 195cm bison (2019)

Smartwares Taklampa Textil Ø20cm Gråbrun

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Konstsmide Vägglykta Bolzano 7594

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Edelrid Zodiac Helmet icemintPhilips Piedestal Hue Fuzo 1CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.CMP Campagnolo W's Rigel Mid WP Trekking Shoes Grå-Röd FluoKeen W's Westward Leather WP Mid Shoes Raven/Opaline[casa.pro]® Piedestal med kruka-Metall/Mörkbrun- 46x45x45cm

Läs mer...
Basilika Genovese 10 st frön
Hoka One One M's Clifton 5 Running Shoes evening primrose/nine iron

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Basilika Cinnamon 10 st frönThermos Stainless King Thermos 1,2 L Copper (2019)EKO Gröna linser Groddar Microgröns 20 gram
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättNorrøna W's Falketind Flex1 Pants Caviar/Blå MoonRuffwear Front Range Harness Twilight GråMora Armatur Duschblandare Cera 40 cc Röranslutning ned Duschanslutning upp Krom att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Mora Armatur Blandarfäste Inxx CU 15 mm 160 cc

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Damixa Tvättställsblandare Arc Svart
Norrøna M's Wool T-Shirt Signal Blå

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Hansgrohe Tvättställsblandare Focus 1-grepps 190

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotMora Armatur SvängpipMora Armatur Övergångsnippel G1/2u - G3/4iMarmot W's Skyestone Pants Dark Steel ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Tretorn Kids Wings Rain Pant Navy
Walltastic Väggdekor Dinosaur Land
Fiona Tapet Living NW 491433
Kari Traa W's Traa Capris Coast

Viktigt!

  Sollamporna ger konstant 10 lumen behagligt ljus och lyser i ungefär 90 s med 90 lumen vid rörelser. Enkel installation tack vare att lampan inte behöver kabel: bara starta den och stick ner den i marken med markspjutet. Med de kraftfulla utbytbara Litiumfosfat-batterierna ger lampan upp till 20 h belysning efter en solig dag. Den inbyggda ljussensorn tänder lampan automatiskt när solen går ner. Höjden på ca 40 cm gör att lampan sprider ljuset bra utan att blända. Högkvalitativa material som rostfritt stål och glas gör lampan vacker och dessutom vattensäker (skyddsklass IP44).
 • Claw 5, Klar/transparent

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Pop Maxi, Svart

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Grace 32 pendel, Svart...

  Hailey, Vit

Bergans W's Maribu Insulated Skirt Seaweed
Paintpart Tapet Rullasta 8 5216-8
Fiona Tapet Home NW 552013

Kontakt

Fiona Tapet Royal Classic 480003

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

NRS Cvest PFD Röd
Väggdekor väggord väggtext @ My Place

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Duro Tapet Enfärgat & Småmönstrat Qvintus Klarröd
Hålslag, Professionell (7397980)

Stöd FARR!

Walltastic Väggdekor Marvel Captain America Large

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Enhörning Warmies