Nilfisk Compact C210-C230 Dammsugarpåsar nphbyd10719-Dammsugarpåsar


Plåtskylt Vintage Princess Room
Poster Affisch Hamburgare 50x50cm

Dill Charli 300-500 frö

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,vidaXL Paninigrill 2200 W 44x41x19 cmCat in a Box MagnetHerma Etikett Premium - 70x36 mm - 600 etiketter sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Poster - Escape and breathe No.7 50x70cm
Poster - Moon No.2 50x70cm
Fiskars Grensax L86 Teleskop Smart Fit

Vinkylare i rostfritt stål

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.NodOn The soft remote Z-wave Plus Vi3D-Tavla - 50-tals bil Cab Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",AG Design Fototapet Brooklyn Bridge B&W FTS0199Dorre Barset 4-delar Koppar eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Champion Slowcooker 6,5l
Krusmynta 1000 frö

Sibirisk vallmo Garden Gnome 50 frö

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

CLP Barstol Bregenz Konstläder, vit/natura

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Landmann Rökträ 1,5 kg 16303LECHUZA Odlingsenhet Classico 28 LS ALL-IN-ONE metallisk kolgråCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Förkläde Svensk GrillmästareToolland Manuell gräsklippare 30 cm VL120Poster Rödblå Ara, 50x70 cm

Läs mer...
Sthor Verktygssats 122 Delar Metall 58690
Tiger Splash Handdusch Verona krom 540740344

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. HIP Bäddset 6101-H Jayanti 200x200 cm gråBrüder Mannesmann Verktygssats 108 delar 29070BAHCO Hylssats 1/4" och 1/2" 106 delar S106
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPica Classic Märkpenna 0,7 mm rund svartDescanso Bäddset 9278-K 140x200/220 cm blåBeta Tools Skruvmejslar åtta st 1263/D8 stål 012630008 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Einhell elektrisk kompostkvarn GH-KS 2440

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Nature Ståltrådsnät fyrkantig 1x5 m Grön 6050266
BAHCO set med hylsor 1/4" 16 delar

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Tiger Toalettrullehållare Impuls Krom 386630346

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotEGLO Tarbes Taklampa, kopparfärgad 79 cm 94195Ranex Vägglykta 60 W svart CLAS5000.030GLOBO Taklampa LED MAXIME glas 49210 ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
HIP Bäddset 6107-H Pallavi 135x200 cm flerfärgat
Steinel Sensorlampa för utomhusbruk Designer L 20
EGLO Takspotlight Eridan 90837
Flasköppnare Bière

Viktigt!

Emerio Bänkspis med 2 kokplattor Vit (MO-114979.1)
Ubbink Dammfilter set FiltraPure 7000 37 L 1355969
EGLO Pendellampa kristall Beramo 1

Kontakt

Magkänsla 9789174249873

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Ljusslinga 10 st ledlampor snöbollar
Kontorsstol Lyx av svart konstläder

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

HIP Bäddset 2300-H Botalia 200x200/220 cm grön
Tvättställsblandare LOFOI

Stöd FARR!

EGLO Tarbes Taklampa, kopparfärgad 94196

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Bordslampa svart HENARES