Descanso Bäddset 9265-K grå 240x200/220 cm nphbyd12067-Överkast


Mill Oljefyllt element 1000 W vit AB-H1000DN GLASS
vidaXL Barstolar snurrbara 2 st konstläder 44x50x114 cm vit

Russell Hobbs Ångkokare Cook@Home (20914036002)

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,FERM Svetstråd Metall CO2 WEA1037Irwin Reservblad till mattkniv trapetsoid 10 st bimetall 1050424Palettblad "Rainbow Festive Dance" 15 frö sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Emotion Lakan strykfri 150x250 cm ecru 0222.01.49
LogiLink Apparatsladd förlängning 2m Sv (CP129)
Leica stativ TRI 100

FERM Sliprondeller 10 st Papper BGA1039

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Karta över Långshyttan, DalarnaVelda kvadratiskt håv 35 cm med teleskopiskt handtag Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Stanley Verktygslåda plast 1-95-613Philips Taklampa med LED myLiving Cinnabar vit 4x4 W 333623116 eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Poster David Bowie, 50x70cm stående
Philips LED-lampa 3 st Classic 7 W 806 lumen 929001387373

GARDENA Elektrisk vertikalskärare EVC 1000 1000 W 600 m² 4068-20

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Hjärta "Pappa...Farfar"

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Good Morning Bäddset 5727-A FINA 200x200/220 cm flerfärgatRIDDER Toalettborste med hållare 66,5 cm krom A0170101CEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Bordslampa vit SOMESSoffbord 2 st svart/brun FLY IIBAHCO Kraftigt läderbälte svart 4750-HDLB-1

Läs mer...
Stående Hjärta Bra dag
Poster Sleeping beauty, 50x70 cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Krok med kaninhuvudMorphy Richards Vattenkokare Aspect Scandi VitÖlglas Boot
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättPoster Svart röd modell, 50x70 cmvidaXL Fotpall tyg 73x43x42 cm mörkgråTP-Link NC210 HD Wi-Fi Cloud Camera, 2,4Ghz, 720p att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
OBH Nordica Våffeljärn Elite 6955 Dubbel (51076955)

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Melitta Look 4.0 Thermbryggare Svart (21270)
vidaXL Bäddset 3 delar flamingo 240x220/80x80 cm marinblå/rosa

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Fiskars Santokukniv 16cm Norr

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotBordsduk Royal Collection MörkblåBe Mine Magiskt LjusPappersassietter Lego Batman ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
vidaXL Dekorativ takfläkt med lampa 82 cm mörkbrun
Servetter Confirmation Blå
Big Drippa Watering Kit (Including 6 Adjustable Drippers) Garden

Viktigt!

Fällbart barbord av stål
20Litre Camp Shower Solar Outdoor Camping Hiking Portable Water
Bordsduk Halloween Kirurgi

Kontakt

Nature Frostskydd för växter fleece vit 2x10 m 6030118

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Champagnehink med Ställ i Aluminium
Pappersassietter Kvadrat Blå

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Plymört/tuppkam " Ice Cream Sosa" 15 frön
Aluminiumtråd, , mixade färger, rund, platt och diamond-cut , 25

Stöd FARR!

Lagerhylla 4 hyllplan

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Urgröpare till Muffins & Cupcakes