Kattmynta/Cat Nip ca frön 100 st nphbyd1356-Hem & Trädgård


BoråsTapeter Tapet Sense of Silence Endless 6305
Boråstapeter Tapet Beautiful Traditions Karin 6728

Coway AP-1009CH

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5140-2Paintpart Tapet Mormors Tid 4843-6Sherpa W's Paro Skirt Thaali sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Paintpart Tapet Rullasta 8 5208-3
Paintpart Tapet Rullasta 8 5209-3
Paintpart Tapet Rullasta 8 5210-2

Morphy Richards Slowcooker Accent 3.5 L

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.BoråsTapeter Tapet A Vintage Book Vintage Hariequin 1654BoråsTapeter Tapet Falsterbo II Petit Fleur 4012 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",The North Face W's Litewave Ampere Shoes Dpgtrtrpypt/Melon Rödsuper.natural M's Base Mid Boxer 175 Ash Melange/Duffel Bag eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Honeywell HPA710E Luftrenare
Fiona Tapet Royal Classic 486030

Woods ELFI-KF900

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Fiona Tapet Royal Classic 484023

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Duro Tapet Spira Elsa GråDuro Tapet Ballad Äng GuldCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Amorina 1770PROOVE Kabelklips TELE 3x5mm Vit /25W+G Tapet Giant Art La Tour Eiffel 1909

Läs mer...
Walltastic Väggdekor Outer Space
Paintpart Tapet Vallila Hetkessä Charlotte Grön

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Radiostyrd Bil New Bright 1:18 RC Chargers Jeep/RaptorMercedes-Benz GLA-Class radiostyrd bil, VitSpelande kakburk Hund Junior Knows
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMed Andra Ord 4Alga Tjuv O PolisAccés Teleskop Paraply Blå att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Pop up-strandtält Angelika grå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Väggdekor väggord väggtext Varmt Välkommen
Kids Concept, Vimpelslinga, Neo, Grön Multi

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Ljusstake Stjärna

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotUtomhusmarkbelysning med rörelsedetektor LED Heitronic Shanghai 15 W SvartFunkis gjutjärn koniskWillson Filter 1001581 Filterklass/skyddsnivå: ABEK1 10 st ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ESD Säkerhetslågskor Uvex 40 S1P Grå, Grön
Hörselproppar 23 dB Återanvändbara Uvex 2111237 50 par
Vitlökspress - Rivjärn

Viktigt!

RC Motorflygplan Multiplex Extra 330SC Indoor Edition 850 mm Byggsats
RC modellbil Crawler 1:10 Tamiya Mercedes Benz Unimg 425 Borst motor Elektrisk 4WD RtR
Punk Air Wilco 1.3 Orange RC drönare ARF 1300 mm

Kontakt

Cottonlights ljusslinga - Grädde

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

USB-gränssnitt BeastX MICROBEAST
Reservdel Flygbatteri Conrad energy Passar till modell: Falcon V2

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Semitraileraxel med luftfjäderattrapper 1:14 Carson Modellsport 500907069 1 st
Reservdel Reely 336092C Borstlös motor

Stöd FARR!

Tamiya TA-02SW Lancia 037 Borst motor 1:10 RC modellbil Elektrisk Gatumodell 4WD Byggsats

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Jul girlang med snögubbar