4 Fågelholkar på Grenar Väggdekor nphbyd17386-Dekorer


ProPlus Demonteringsjärn i plast 5 delar 590153
YATO Hålsåg bimetall 140 mm

Apple Tree I,Gustav Klimt,50x50cm

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Poster - Mexikansk döskalle No.3 40x50cmStill Life with Bible,Vincent Van Gogh,65x78cmViktoria Örngott Hjärta sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Path in the Woods,Vincent Van Gogh,46x38.5cm
Poster - G klav Svart Blå Grå tonad 40x50cm
Meeting in the Garden,Pierre Renoir,37x50cm

Le Benedicite (Saying Grace),Jean Baptiste Simeon Chardin,50x39c

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Skrivbok Panama CityView of Arles with Irises in the Foreground,Vincent Van Gogh,54x Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Svart glas frontpanel 100 mm timer extraktionsfläktSedimentfiltervattenfiltrering avlägsnar silt sand 100um mesh eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Alexander and Porus,LE BRUN Charles,80x40cm
Poster - Bambu träd 21x30cm

Portrait of the Artist Holding a Life Study,Melendez Luis Eugeni

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Wheat Field behind Saint-Paul Hospital,Vincent Van Gogh,24x33.7c

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Self-Portrait in Fromt of thte Easel,Vincent Van Gogh,65.5x50.5cBoulevard de Clichy,Vincent Van Gogh,45.5x55cmCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Poster - Världskarta No.24 30x40cmHead of a Peasant Woman with Whit Cap,Vincent Van GoghDeianira Abducted by the Centaur Nessus,Guido Reni,50x40cm

Läs mer...
Poster - Elefant Elegant mönstrad 30x40cm
Poster - Världskarta No.37 40x50cm

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Poster - Indian no.1 40x50cmABS Plastic 4 Way Swivel Hose Pipe Tap AdaptorTrähängen - MDF - stl. 12 cm - 120 st
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättvidaXL Mörkläggande rullgardin beige 104Ulysses Returns Chryseis to Her Father,Claude Lorrain,50x40cmDammsugarpåsar Electrolux Z 431 till 464 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar Nilfisk ATTIX 360

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Dammsugarpåsar Hoover 2107
Dammsugarpåsar Hoover TF 1900

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Dammsugarpåsar Hoover Galaxy SC 022

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotDammsugarpåsar Siemens VM 30000 - 39999 Dry & MoreDammsugarpåsar Wilfa Next HPU 8331Kruka Rost ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Wall Hanging Light Up LOVE Sign Röd With Vit Light Display
Poster - Do more of what makes you happy No.22 40x50cm
Dammsugarpåsar Rowenta Aurora
Fototapet Houses of Parliament City

Viktigt!

Kärcher T-racer T350 Ytrengörare
Yankee Candle M Jar-Vanilla Lime
Poster - Tucan fågel Svartvit 21x30cm

Kontakt

OBH Nordica Blender Miami Steel 7753

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Poster - Ananas Topical Sunshine 21x30cm
HQ Dammsugarpåse Rowenta RB - RS (W7-51650/HQN)

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Poster - LOVE Lila 21x30cm
Work Series Flask 1.2L Durable Stainless Steel

Stöd FARR!

Deltaco Vägg/Genomgångsdosa för skarvning, utanpåliggande (VR-37

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Vägguttag 2V jord utanpål