Oscar of Sweden Ljusgrå Twillskjorta Skjorta

New Look PLUSH CARDIGAN - Kofta - dark grå

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

ONLY Play ONPAUBREE TRAINING TEE LOOSE FIT - T-shirt - bas - rhododendron

ONLY Play ONPZELDA CIRCULAR BUILT UP - Funktionströja - dark grå melangeONLY Play ONPELINA PANTS - Träningsbyxor - navy blazerONLY Play ONPEMILIA SPORTS BRA - Sport-bh - dark grå melangeNoisy May NMBLAZE - Blus - night sky/illusion blå

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Noisy May NMERIK BUTTON - Skjorta - dark blå denimNoisy May Petite NMLISE - Blus - rose smokeNoa Noa DOTTED SHEER - Tunika - blåNoa Noa Kofta - cosmic skyNeedle & Thread Sequin - Blus - dusk roseNative Youth OXFORD DRESS - Vardagsklänning - dusty rosaOasis RAINBOW SEQUIN TEE - T-shirt med print - multiObject OBJFANETTE DRESS - Vardagsklänning - shady glade

Tack ❤

Min tid är nu

Object OBJBAY - Blus - pine grove
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

ODLO MIDLAYER ZIP CORE LIGHT - Långärmad tröja - odyssey grå/diving navyONLY Vardagsklänning - super rosaONLY Maxiklänning - oil grön

ONLY ONYISA - T-shirt - bas - marmalade/solidONLY ONLFIRST - Blus - cloud dancer

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 ONLY ONLFREJA - Blus - chocolate truffle

vidaXL Matstolar 2 st konstläder 43x55x100 cm svart

ONLY ONLTINKA - Skjorta - tapenade/small vitONLY ONLNEWDIAMOND CARDIGAN - Kofta - dark grå melangeONLY ONLSHIMMER HOPE BOX CHRISTMAS - Sweatshirt - off-vit

ONLY Carmakoma CARMOJITO DRESS - Vardagsklänning - goji berry
1537437987500

ONLY Carmakoma CARIRENA COAT - Parkas - tarmacMarc O'Polo DENIM Blus - powder rosaOYSHO Linne - vitPart Two KYLIE - Blazer - ketchupOpus WINY - Vardagsklänning - linden treeOpus FLOTA - Blus - iron grå melangePepe Jeans MABEL - T-shirt - bas - 988deep gråPieces PCTIF TEE - T-shirt med print - bright vit/love love

Peak Performance HOOD - Luvtröja - vitSosa Clove HI LO DRESS - Fodralklänning - rödPolo Ralph Lauren BASIC - Piké - vitPolo Ralph Lauren Kofta - vit

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

POP Copenhagen PANTHER TEE - T-shirt med print - vitPULL&BEAR GESTREIFTES - Linne - mustard gulPULL&BEAR MIT KNÖPFEN - Kofta - roseSister Jane BUMBLE BUZZ - Blus - vitQ/S designed by LANGARM - Kofta - mottled rosa

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Röhnisch COMBAT - Tights - khakiReplay Långärmad tröja - optical vitReebok REEBOK HERO RUN BRA PAD - Sport-bh - berry

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

River Island CARLY WRAP FRONT SLIP DRESS - Vardagsklänning - gulRipe TEXTURED COCOON DRESS - Fodralklänning - crimson

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Rosemunde LAICA - Kofta - cocoonSaint Tropez DRESS WITH SHIMMER - Jerseyklänning - forest

Samsøe & Samsøe ESTELLA - Blus - medieval blåScotch & Soda BASIC TEE WITH VARIOUS ARTWORK - T-shirt med print - light blåSelected Femme FALTEN - Vardagsklänning - true röd

Selected Femme SFHELKA CARDIGAN - Kofta - beet röd/melange

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Förhöjningsring FHP 25 Purus elhrtf1866-Hem & Trädgård

Purus Förhöjningsring FHP 25, 150x25mm.

Meningen med hela skiten…

CAPSULE by Simply Be LONG SLEEVE SWING DRESS - Jerseyklänning - dark berry

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

s.Oliver LANGARM - Långärmad tröja - airy blåSoyaconcept NAIMA - T-shirt med print - off vitSix Ames ULLA - Kofta - animal grå

15324212664902228635381886865163.jpg

Stradivarius Skjorta - vitSuperdry Linne - schwermetallgrau

Superdry SYDNEY - T-shirt med print - anthraciteSuperdry Blus - purpleSuperdry VINTAGE LOGO REGAL HOODIE - Luvtröja - vit mottledThree Floor FLAMING - Blus - scarlet röd

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

The North Face TANKEN TANK - T-shirt - bas - exotic grönTommy Hilfiger AUDREY BOAT 3/4 - Långärmad tröja - midnight/classic vitTommy Hilfiger HALEY - Sweatshirt - blåTOM TAILOR EASY BLOUSE - Blus - whisper vit

Boken finns att köpa här.

TOM TAILOR DENIM TEE - T-shirt med print - rust powder rose

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Tommy Jeans CLASSICS - Piké - sambaTopshop POPPER BODY - Långärmad tröja - khakiTrue Violet TRUE WRAP - Maxiklänning - dark rust

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • TWINTIP Luvtröja - dark purple
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Vila VITINNY NEW DRESS - Fodralklänning - total eclipseVila VIDREAMERS PURE - T-shirt - bas - lilac snowVila VIRANNY KNOT CAPSLEEVE - Blus - cloud dancer
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Vila VIRIL CARDIGAN - Kofta - tomato puree melangeVince Camuto TRANQUIL PETALS PEASANT BLOUSE - Blus - pearl ivoryVero Moda VMSTRILLY - T-shirt med print - winetasting/snow vitVero Moda VMFIONA - Blus - snow vit
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Vero Moda VMNO NAME - Kofta - dark grå melangeIvko Kofta - marine
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Warehouse FLORAL SPOT PLEATED HEM DRESS - Vardagsklänning - navy base
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Weekday KATE STRIPE LONG SLEEVE - Långärmad tröja - dark grön/vitWallis MIDI - Vardagsklänning - röd

Over and out.

Klara