Paintpart Tapet Mormors Tid 4834-4


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Paintpart Tapet Rullasta 8 5208-8

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Paintpart Tapet Mormors Tid 4837-2
Paintpart Tapet Rullasta 8 2936-5

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPaintpart Tapet Rullasta 8 5210-1 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BoråsTapeter Tapet Jubileum Magnolia 5452
BoråsTapeter Tapet A Vintage Book Vanilla 1681

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4982-1

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Paintpart Tapet Vallila Kompassi 4982-2

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Norrøna /29 Light Beanie Scarlet IbisBoråsTapeter Tapet A Vintage Book Vanilla 1679vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5140-1
BoråsTapeter Tapet Pigment Bright Vit 7901

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Craft W's Greatness Brazilian Dahlia/Panic

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Marmot M's Preon Hoody Arctic Navy
SKHoop W's Sandy Short Skirt Olive
NRS M's Flux Drytop Deep Blå

På tisdagen godkände ministerrådetHiko M's Paladin blåFiona Tapet Nordic Home 444019Fiona Tapet Royal Classic 489151 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fiona Tapet Personal Stripes 373005
ORCA Swim Hat high vis orange

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDuro Tapet Spira Satin Grön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Paintpart Tapet Mormors Tid 4843-4